Єфремов і Рибак нагадали опозиції, що у Київраду треба ходити тихо

Понеділок, 7 жовтня 2013, 15:08

Голова Верховної Ради Володимир Рибак закликає депутатів дотримуватися законодавства у питанні участі у засіданнях органів місцевого самоврядування.

Про це він заявив, відповідаючи на закидати опозиції щодо не допуску їхніх депутатів до участі у засіданнях Київради 2 жовтня.

Рибак додав, що надіслав лист генпрокурору Віктору Пшонці з питанням поінформувати його про розслідування порушень закону про статус народного депутата правоохоронцями, які не пускали депутатів у приміщення Київради.

Разом із тим він закликав самих депутатів працювати в органах місцевого самоврядування згідно з парламентом.

"Кожен депутат має право зайти на сесію, взяти слово і виступити, але іти в президію і диктувати президії і депутатам місцевого самоврядування ніхто не має права. Сесія це не мітинг, де можна одного зняти, а другого поставити", - уточнив Рибак.

У свою чергу лідер фракції Партії регіонів Олександр Єфремов також закликав депутатів виконувати ті закони, які вони пишуть.

Він у черговий раз наголосив на неможливості втручатися у діяльність органів державної влади та місцевого самоврядування.

За словами Єфремова, питання виборів до Київради можна було вирішити об’єднавши рішення щодо них разом з рішенням щодо виборів мера, призначивши всі вибори на жовтень 2015 року.

Депутати від опозиційних фракції Верховної Ради у середу, 2 жовтня, прийшли під Київраду з метою заблокувати нелегітимну роботу. Проте приміщення ради було оточене щільним кордоном "Беркуту". Під час сутичок був застосований сльозогінний газ.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...