Влада наполягає, що бази даних цілі

Вівторок, 8 жовтня 2013, 08:28

Безпосереднього втручання в бази даних єдиних і держроеєстрів Мінюсту не було, правоохоронці вже найближчим часом проінформують про хід слідства.

Про це заявив Глава Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона в ефірі програми "Свобода слова" на телеканалі ICTV у понеділок увечері.

За його словами, у ході перевірок були виявлені факти нецільового використання коштів, завищених виплат по роялті за використання програмного забезпечення.

"Після того, як стали ставити ці запитання безпосереднім розроблювачам програмного забезпечення, пішла ситуація із заміною керівника підприємства й ситуація, при якій був заблокований доступ до клієнтського сервера, який забезпечує спілкування з усіма клієнтами", – розповів він.

Ворона підкреслив, що "безпосереднього зовнішнього втручання до баз даних не відбулося".

"Система складається із двох частин: це безпосередньо база даних і клієнтський сервер, через який відбувається доступ усіх клієнтів до бази даних. Був заблокований саме клієнтський сервер, усе інше працювало в повному обсязі", – пояснив він.

Глава Державної реєстраційної служби зазначив, що співробітники Державної служби захисту інформації, Служби безпеки України, Генеральної прокуратури "стежили за тим, щоб не було ніякого несанкціонованого втручання в базу даних".

Він нагадав про повне поновлення роботи реєстрів у понеділок.

За словами Ворони, кримінальне провадження у зв'язку із цими подіями зараз перебуває у провадженні МВС.

"Сьогодні слідча група працює над усіма питаннями. Там є не тільки питання проблем роботи самих систем програмного забезпечення, порушуються питання фінансового забезпечення й використання коштів. Коментарі від слідства повинні бути вже найближчим часом", - підсумував він.

Як повідомлялося, доступ до 12 єдиних і державних реєстрів Мінюсту, ведення яких здійснюється держпідприємством "Держінформюст", став неможливим 1 жовтня через технічні проблеми.

Колектив підприємства заявив про фактичне рейдерське його захоплення.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування