Верховна Рада виділила майже 50 мільйонів ЦВК на вибори і на борг

Вівторок, 8 жовтня 2013, 13:42

Верховна Рада внесла зміни до бюджету на 2013 рік для виділення коштів Центральній виборчій комісії, які будуть використані на проведення виборів в проблемних округах.

За таке рішення проголосували 316 депутатів.

Згідно зі змінами, збільшено за загальним фондом державного бюджету обсяги бюджетних призначень Центральній виборчій комісії на 48 825,4 тис. грн.  

За розрахунками ЦВК на організацію підготовки та проведення проміжних або повторних виборів в окремих одномандатних виборчих округах у разі їх призначення у 2013 році додатково потрібно 20,6 млн. гривень.

Станом на 1 січня 2013 року ЦВК мала заборгованість за виконані роботи із створення та забезпечення функціонування системи відеоспостереження, відеозапису і трансляції зображення для спостереження за організацією проведення голосування на виборах 28 жовтня в обсязі 31 781 тис. гривень.

Однак Держбюджет на 2013 рік не передбачав цих витрат.

Під час обговорення представник УДАРу Павло Різаненко заявив, що УДАР підтримає законопроект про виділення коштів х вимогою підтримки законопроекту, який передбачає застосування на позачергових виборах відеокамер, які були закуплені на вибори до ВР у 2012 році.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування