ГПУ: оголошено у розшук двох осіб, які причетні до блокування реєстрів

Вівторок, 8 жовтня 2013, 16:08

Двох службових осіб, які підозрюються у причетності до блокування роботи держреєстрів, оголошено у розшук.

Про це у вівторок повідомляє відділ зв’язків із засобами масової інформації Генпрокуратури.

У відомстві нагадали, що ГПУ здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 5 ст. 191 , ч. 2 ст. 361 КК за фактами розтрати майна державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції та несанкціонованого втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп’ютерів), автоматизованих систем та комп’ютерних мереж.

Встановлено, що внаслідок такого втручання відбулося блокування інформації та порушення встановленого порядку її маршрутизації, що призвело до припинення функціонування 12 Державних і Єдиних реєстрів інформаційної мережі Міністерства юстиції.

"У ході розслідування на підставі зібраних доказів складено повідомлення про підозру двом службовим особам. Враховуючи, що вказані особі ухиляються від слідства, їх оголошено у розшук", - уточнили у прес-службі.

1 жовтня на сайті Мін'юсту з'явилося повідомлення, що доступ до єдиних і державних реєстрів інформаційної мережі міністерства буде тимчасово неможливим через технічні проблеми.

Зміна керівництва Госинформюста призвела до призупинення роботи держреєстрів, на відновлення якої було потрібно декілька днів. Тим часом реєстри, адміністратором яких було ІРЦ, працювали без збоїв.

3 жовтня колектив Держінформюсту заявив про рейдерське захоплення підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції.

7 жовтня Мін'юст заявив, що станом на 14 годину понеділка робота Єдиних та держреєстрів була повністю відновлена.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування