Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Укрзалізниця" відмовилась допомогти міліції стежити за українцями

Вівторок, 8 жовтня 2013, 17:18

"Укрзалізниця" заявила, що ініціатива Міністерства внцтрішніх справ щодо збору особистих даних пасажирів не відповідає закону.

Про це йдеться у відповіді "Укрзалізниці" Департаменту транспортної міліції, поширеного прес-службою залізничників.

"На сьогоднішній день реалізація ініціативи Міністерства внутрішніх справ вбачається неможливою через неузгодженість з діючим законодавством України", – йдеться у листі.

"Укрзалізниця" у своїй відповіді зазначає, що у частині п’ятій статті 6 Закону України "Про захист персональних даних" сказано, що обробка персональних даних здійснюється для конкретних і законних цілей, визначених за згодою суб'єкта персональних даних.

Діючим законодавством України не встановлено необхідність внесення у квиток персональних даних, а також не встановлено мету такої обробки, кажуть у відомстві.

Крім того, для реалізації ініціативи МВС необхідно розробити нове програмне забезпечення та пройти процедури реєстрації баз персональних даних,  заявили в "Укрзалізниці".

Раніше Департамент транспортної міліції для своєї інформаційно-пошукової системи "Розшук-Магістраль" пропонував вносити до залізничного квитка прізвища, повного імені та по-батькові пасажира, серію і номер документа, що засвідчує його особу.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування