Посол Австрії: справа Тимошенко може бути вирішена в найближчі дні

Середа, 9 жовтня 2013, 17:50

Австрія сподівається на припинення практики вибіркового правосуддя в Україні й звільнення екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Про це заявив Надзвичайний і повноважний посол Австрії в Україні Вольф Дитріх Хайм журналістам у Харкові у вівторок.

"Ми сподіваємося на те, що вибіркове правосуддя не буде діяти в Україні і Юлія Тимошенко буде звільнена", - сказав Хайм.

Відповідаючи на запитання про позицію Австрії із приводу можливості підписання Угоди про асоціацію наприкінці листопада, якщо Тимошенко не буде звільнена до цього часу, посол сказав:

"Я сподіваюся, що справа Юлії Тимошенко може бути вирішена в найближчі дні або тижні", - сказав він.

"До підписання обговорюються і інші питання сторонами, що беруть участь у підписанні. Австрія, безумовно, підтримує рішення ЄС, прийняте наприкінці 2012 року, коли були висунуті 3 вимоги для підписання цього договору, і одним з них було виключення виборчого правосуддя і звільнення Юлії Тимошенко знаходиться в частині виконання цієї вимоги ", - додав посол.

Хайм додав також, що для виключення практики вибіркового правосуддя необхідна реформа судової системи.

"Ми бачимо, що рух певний є. Якісь закони вже були змінені, якісь перебувають у процесі розгляду, обговорення, і тут наріжним каменем зараз є закон "Про прокуратуру". Ми сподіваємося, що буде рух в цьому питанні, і ми сподіваємося побачити результати до наступного засідання міністрів закордонних справ країн Європейського Союзу в Люксембурзі 21 жовтня", - сказав Хайм.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування