Кваснєвський назвав парадоксом євроінтеграцію від Януковича

Середа, 9 жовтня 2013, 10:39

Екс-президент Польщі Олександр Кваснєвський вважає парадоксом, що українська влада активізувала роботу, спрямовану на євроінтеграцію, після обрання главою держави в 2010 році Віктора Януковича.

Про це Кваснєвський сказав в інтерв'ю виданню Gazeta Wyborcza, опублікованому у середу, передає УНІАН.

"Це парадокс, що прискорення підготовки до асоціації та створення зони вільної торгівлі (з ЄС) сталося за часів прем'єрства Миколи Азарова та президента Януковича, котрого вважають проросійським, а не за часів "помаранчевих", - сказав він.

Кваснєвський зазначив, що розпочатий понад три роки тому процес був загальмований через справу екс-прем’єра Юлії Тимошенко, але останнім часом прискорений завдяки діям Російської Федерації, котра застосувала низку економічних санкцій проти України.

"Ця блокада, попри наміри Москви, посилила проєвропейські тенденції в Україні, в тому числі й на Сході країни, бо українці не сприймають жодної спроби їх приниження", - сказав він.

"Постраждалі від санкцій олігархи почали разом діяти в проєвропейському напрямку", - додав Кваснєвський. Він також зауважив, що росіяни дуже помиляються, бо досі ставляться до українців, як до "молодших братів".

"Кучма колись написав книжку під відомою назвою "Україна - не Росія". Росіяни, на жаль, її не прочитали…", - сказав колишній Президент Польщі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...