Луценко застеріг від "надмірного оптимізму" щодо асоціації з ЄС

Середа, 9 жовтня 2013, 15:52

Юрій Луценко застерігає від "надмірного і невиправданого оптимізму" щодо підписання угоди про асоціацію та зони вільної торгівлі з Євросоюзом.

Про це він заявив під час засідання ініціативної групи "Третьої Української Республіки" у Тернополі, - повідомляє прес-служба політика.

"У сьогоднішньому українському суспільстві існує надмірний і невиправданий оптимізм щодо імовірного підписання угоди про асоціацію та ЗВТ між Україною та ЄС. Але правда в тому, що негайних змін не буде", - зазначає екс-міністр МВС.

Єдиний негайний результат на думку політика, - те що "Вільнюська угода унеможливить долучення до неприродного азійського союзу".

Луценко вдався до аналогій про вступ абітурієнта до вишу:

"Далі все залежить від поведінки самого студента... Студент може п’ять років сумлінно і творчо працювати, виконувати навчальну програму й досягти омріяного успіху. А може прогулювати пари, не навчатися, і за це його за рік-два відрахують".

В Україні, на переконання Луценка, наразі можливі обидва сценарії.

Він вважає, що "для нинішнього президента більшість європейських законів не вартують навіть паперу, на якому вони написані".

Тому, зазначає політик, "для справжньої асоціації з Європою до влади в країні має прийти президент, який здійснюватиме необхідні реформи, запроваджуючи в Україні європейські принципи і правила".

За словами Луценка, у Вільнюсі Україна дізнається результати тестів на свою готовність до асоціації.

Раніше єврокомісар з питань торгівлі Карел Де Гухт запевняв, що звичайні українці зможуть відчути дію угоди про асоціацію з Євросоюзом через рік після її підписання.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...