Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

ЦВК сподівається назвати нових депутатів до нового року

П'ятниця, 1 листопада 2013, 08:18

Голова ЦВК Михайло Охендовський сподівається, що результати виборів на п’яти проблемних округах будуть встановлені до нового року.

Про це він заявив під час зустрічі з послами та місії ЄС  Джеффрі  Пайєттом та Яном Томбінські.

"Ми не прогнозуємо серйозних проблем під час підготовки проведення майбутніх виборів і зробимо все, щоб унеможливити ті прикрі випадки, які мали місце під час виборів 28 жовтня 2012 року", - сказав він.

"Для того, щоб виборці в цих округах нарешті отримали адекватне представництво у парламенті, Комісією будуть задіяні всі ресурси і засоби правового реагування", - пообіцяв Охендовський.

"Сподіваюсь, ніщо не перешкодить Комісії оголосити результати цих виборів ще до нового, 2014 року, як це передбачено Законом", - додав він і запевнив співрозмовників у твердому намірі  ЦВК провести виборчий процес відповідно до українського законодавства та міжнародних виборчих стандартів.

Керівники дипмісій висловили занепокоєння щодо практики участі у виборчому процесі з виборів народних депутатів так званих "технічних партій".

У відповідь на це Охендовський зазначив:

"Цей фактор викликає періодичну критику з боку різних політичних сил. На мою думку, він дійсно створює деякі проблеми при практичному застосуванні закону про вибори нардепів. Проте як під час виборчих процесів, так і поза їх межами ЦВК рівно ставиться до всіх політичних партій, яку б кількість членів вони не налічували".

"Хоча є усвідомлення того, що, на жаль, якась частка таких партій є відвертими бізнес-проектами", - зазначив він. 

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування