Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Кличко підтримає будь-який варіант ЄС щодо Тимошенко, а ПР ще подумає

П'ятниця, 1 листопада 2013, 10:50

Партія "УДАР" готоа підтримати будь-який варіант вирішення "питання Тимошенко", який запропонує Європа, у Партії регіонів обіцяють визначитися 4 листопада.

Про це заявили спікери партій, коментуючи заяву місії Кокса-Кваснєвського щодо законопроектів для лікування Тимошенко.

Як повідомляє прес-служба "УДАРу", Віталій Кличко на Одещині заявив, що готовий підтримати"будь-який варіант вирішення проблеми Тимошенко, який буде прийнятний для ЄС" і дозволить підписати Угоду про асоціацію.

"Якщо влада готується не до зриву підписання, а хоче, щоб воно відбулося, треба терміново ухвалювати рішення щодо Юлії Тимошенко", - сказав Кличко.

У свою чергу депутат від Партії регіонів Володимир Олійник "Українським новинам" висловив застереження, щодо законопроекту Лабунської, який підтримала місія ЄП.

"Свою точку зору я висловлював і Коксу, і Кваснєвському, і Яну Томбінському (Посол ЄС – ред.) під час зустрічі, що це гірший варіант... Я це говорив не як політик, а як юрист", - розповів Олійник.

Разом з цим він підкреслив, що це його позиція, а офіційна позиція фракції Партії регіонів буде озвучена 4 листопада.

Олійник зазначив, що шукати компроміс на базі законопроекту Лабунської недоцільно, бо після внесення "необхідних виправлень" цей законопроект вийде дуже схожий на законопроект Сергія Міщенка.

У КПУ кажуть, що, швидше за все, не підтримуватимуть жодного законопроекту, особливо закон Лабунської.

Як відомо, 31 жовтня спостерігачі від ЄП Олександр Кваснєвський та Пет Кокс заявили, що вважають законопроект депутата Анжеліки Лабунської найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування