Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Колесніченко вважає законопроект Лабунської неприйнятним

П'ятниця, 1 листопада 2013, 12:57

Фракція Партії регіонів готова до компромісів у вирішенні питань Юлії Тимошенко, але законопроект Анжеліки Лабунської вважає неприйнятним.

Про це в п'ятницю в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" заявив депутат-регіонал Вадим Колесніченко.

"Нам пропонують підтримати цей законопроект без змін, а це означає залишити сотні громадян України без надії на покарання винних негідників. Звичайно, ми будемо це питання розглядати, звичайно, будемо шукати компроміси, але в такому вигляді такий законопроект голосувати неможливо", - підкреслив Колесніченко.

"Тому що ми не приймаємо законопроект під Тимошенко, а приймаємо законопроекти під роботу нашої системи правосуддя і системи покарання для всіх", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи може законопроект Лабунської бути прийнятий у першому читанні і допрацьований до другого читання, він сказав: "Мені що, хтось повинен у Європі вказувати, який із законів розглядати?".

"Мене обирали жителі України, а не дядько з-за бугра, і мене цікавлять інтереси українського суспільства і держави. Вирішуючи питання однієї злочинниці, ми можемо зруйнувати взагалі всю систему покарань у країні", - обурювався депутат.

Колесніченко підкреслив, що в законопроекті Лабунської закладено норму, згідно з якою, засуджений, що виїжджає на лікування за кордон, звільняється від відбування решти строку покарання і назвав цю норму неприйнятною.

31 жовтня спостерігачі від Європарламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс заявили, що вважають законопроект позафракційного народного депутата Анжеліки Лабунської найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном, що в свою чергу позитивно вплине на рішення "питання Тимошенко".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування