Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

У Росії вважають неприйнятними вимоги МВФ до України

П'ятниця, 1 листопада 2013, 21:11

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов вважає неприйнятною вимогу Міжнародного Валютного Фонду до України для відновлення співпраці.

Про це він сказав журналістам у п'ятницю ввечері.

"Україна на сьогоднішній день абсолютно справедливо вважає, що може бути відновлена ​​співпраця з МВФ. Але, як ми бачимо, співпраця з МВФ буде пов'язана з цілою низкою непопулярних рішень, які будуть від України вимагатися, що, на мою думку, абсолютно неприйнятно", - заявив він.

Зурабов зазначив, що ситуація в українській економіці складна, вона демонструє стагнацію.

Російський посол звернув увагу на той факт, що саме в цій напруженій ситуації Україні надають кредити російські банки, а представникам українського бізнесу робляться знижки на російський газ.

"Звичайно, ми не відмовляємося допомагати своєму стратегічному партнеру, і, звичайно, ми не сприймаємо Україну та український народ як не дружній, як країну, чиї проблеми нам не близькі як на побутовому, так і на державному рівні", - сказав російський дипломат.

Він також додав, що в цій ситуації Росія розраховує на адекватну відповідальність з українського боку.

Як відомо, раніше з'явилася інформація, що Європейський союз проводить переговори з Міжнародним валютним фондом щодо надання до кінця року додаткових грошей Україні, яка знаходиться під економічним тиском з боку Росії.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування