Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Росія оцінює "Нафтогаз" як фінансово неспроможний

П'ятниця, 1 листопада 2013, 21:53

Посол Росії в Україні Михайло Зурабов вважає затримку за оплату поставленого газу свідченням фінансової обмеженості Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України".

Про це він сказав журналістам.

"Проблема ж криється не тільки в розрахунках за газ як такий. Проблема полягає в тому, що на жаль, в силу деяких об'єктивних обставин, протягом декількох останніх років, ситуація з обмеженістю фінансових ресурсів "Нафтогазу" виникала не раз... і такого роду рішення (про надання кредитів "Нафтогазу") не приймалися без консультацій з вищим політичним керівництвом країни. Все-таки знаходили рішення надавати різні форми кредитів для того, щоб такого роду взаєморозрахунки проводилися", - сказав Зурабов.

При цьому він нагадав, що свідченням цьому було кредитування під майбутні платежі за прокачування російського газу через українську ГТС.

Також, з його слів, російська сторона виходить із того інтервалу часу, протягом якого такі майбутні зобов'язання перед "Нафтогазом" могли б бути заставою.

"І зараз ми фактично підійшли до певної межі - ця межа 2015 рік. Адже в 2015 році пройдуть президентські вибори, і, природно, російська сторона може більш-менш прогнозувати період до майбутніх президентських виборів", - додав Зурабов.

У такий спосіб він констатує, що на сьогодні надання великої кількості кредитів "Нафтогазу" привело до того, що Росія більше не може надавати кредити.

Також, він повідомив, що окремо по лінії російських банків можливість надання всіляких кредитів вичерпана.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування