Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські перевізники самі винні, що застрягли на кордоні - російські митники

Субота, 2 листопада 2013, 12:52

Російська митниця завчасно попереджувала міжнародних перевізників про зміни у вимогах до оформлення вантажів, але вони не відреагували на це належним чином, через що у пунктах пропуску і утворилися величезні затори. 

Про це заявив речник таганрозької митниці Альберт Смірнов, повідомляє "5 канал".

"Не всі перевізники з належним розумінням поставилися до наших вимог. Ми заздалегідь проводили з ними зустрічі, повідомляли, через засоби масової інформації, безпосередньо, по електронних мережах про те, що на них чекають зміни", - зяавів речник таганрозької митниці Альберт Смірнов.

Разом з тим Федеральна митна служба РФ обіцяє ліквідувати затори на українсько-російському кордоні до 4 листопада.

За даними ФМС, зараз на КПП залишилось півтори сотні фур, а перед пунктами пропуску працюють фахівці, які допомагають водіям оформити необхідні документи. 

На сайті Федеральної митної служби заявили, що інформація про заплановані нововведення "широко висвітлювалася" протягом декількох місяців у засобах масової інформації та "обговорювалася безпосередньо із зацікавленими особами".

"Незважаючи не це не всі учасники зовнішньоекономічної діяльності (і в першу чергу перевізники) виявилися готові до змін правил транзитних перевезень", - зазначили у ФМС.

"У результаті на російсько -українському кордоні утворилася черга з вантажних автомобілів. Ситуація ускладнилася тим, що на момент введення нових вимог багато іноземних перевізників, які оформили книжки МДП в країнах відправлення, вже знаходилися в дорозі і, прибувши в пункти пропуску, виявилися не готовими надати забезпечення на кордоні при оформленні транзиту", - зазначили у митній службі.

"Саме ці "перші" машини створили затор. Більш поінформовані і відповідно більш підготовлені перевізники в даний час просто фізично не мають можливості просунутися вперед. Тому головні зусилля митників зараз спрямовані саме на те, щоб ліквідувати пробки, що утворилися  перед пунктами пропуску та забезпечити якнайшвидше оформлення митної процедури митного транзиту", - зазначили у ФМС.

Як відомо, станом на 1 листопада біля трьох пунктів пропуску на кордоні України і РФ у Ростовській області оформлення на в'їзд очікували близько 400 вантажівок.

Керівництву Амвросіївської та Новоазовської райдержадміністрацій доручено забезпечити питною водою всіх, хто простоює в черзі на кордоні, та вставити біотуалети.  На пунктах пропуску чергують бригади "швидкої допомоги". 

Самі ж перевізники заявили, що іформація, що Росія припинить приймати забезпечення транзиту за книжками міжнародних дорожніх перевезень (МДП) у пунктах митного пропуску вже з 28 жовтня, стала відома лише пообіді 28 жовтня. При цьому  офіційної інформації про нововведення з боку РФ  від Федеральної митної служби РФ не було взагалі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування