Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Львівські залізничники "позичили" у сина Януковича 120 мільйонів

Субота, 2 листопада 2013, 15:13

"Львівська залізниця" уклала угоди з банками на отримання кредитів на загальну суму 170 мільйонів гривень, з них 120 млн. позичили у ПАТ "Всеукраїнський Банк Розвитку" Олександра Януковича.

Про це йдеться у "Віснику державних закупівель", пишуть "Наші гроші".

Решту 50 мільйонів гривень кредиту надасть ПАТ "Банк "Юнісон", відсоткова ставка складе 18%. Кредитні лінії буде відкрито терміном на один рік для поповнення обігових коштів підприємства.

Цьогоріч "ВБР" уже надав кредити регіональним залізницям та іншим держпідприємствам на суму близько 866 млн грн.

У вересні "Львівська залізниця" вже брала у цього банку три кредити, загальна сума також склала 50 млн грн.

"Юнісон" було створено півроку тому. Офіційно його акціонерами є кіпрські компанії "IDP capital ltd" і "MCHL finance ltd", які в свою чергу належать ліхтенштейнським трастам "IDP foundation" та "All Beteiligungs Stiftung".

Кінцевих власників цих трастів у банку не розкривають, посилаючись на те, що учасниками є більше 10 осіб, кожна з яких володіє часткою менше 10% і ці учасники не пов’язані між собою відносинами контролю.

За даними "Форбсу", банк "Юнісон" входить у групу Антона Клименка, брата міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Антон Клименко заявив, що не має стосунку до цього банку.

Разом з тим раніше Антон Клименко очолював компанію "Юнісон Груп", яка володіла страховою компанією "Юнісон-гарант". Нині страхову фірму переоформлено на "IDP Guaranty Ltd", чия назва схожа на вищевказаного акціонера банку "Юнісон".

Жоден інший банк на тендер не подавався.

Згідно з даними "Вісника держзакупівель", у 2013 році регіональні залізниці взяли кредити на 5,98 млрд грн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування