Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Німеччина і Бразилія спробують "заборонити" шпигунство через ООН

Субота, 2 листопада 2013, 18:21

Німеччина і Бразилія закликали Генеральну Асамблею ООН прийняти проект резолюції про захист права на приватне життя в епоху цифрових технологій.

Проект резолюції закликає покласти кінець надмірному стеженню, відзначаючи, що незаконний збір даних є серйозним вторгненням у приватне життя, повідомляє "ВВС-Україна".

Проект резолюції, у якій не згадано конкретні країни, обговорять у так званому третьому комітеті Генасамблеї, який займається соціальними, гуманітарними та культурними питаннями.

У разі прийняття цього документа 193 члена асамблеї заявлять, що вони "глибоко стурбовані порушенням прав людини і зловживаннями, які можуть стати результатом будь-якого спостереження за комунікаціями".

У документі йтиметься про "екстериторіальному спостереженні за комунікаціями, їх перехопленні, а також зборі персональних даних".

Резолюція, голосування щодо якої відбудеться у листопаді, закликає всі країни захищати право на приватне життя, гарантоване міжнародним законодавством.

Хоча резолюції Генеральної Асамблеї не накладають прямих зобов'язань, вони можуть мати значний моральний і політичний вплив, якщо отримають достатню підтримку.

Документ був розроблений на тлі звинувачень на адресу США в тому, що та країна стежила за комунікаціями іноземних лідерів, що викликало обурення серед союзників США в Європі та Азії.

Влада Бразилії та Німеччини була обурена публікаціями про масштаби американської програми стеження, що були побудовані на документах, переданих ЗМІ колишнім працівником Агентства національної безпеки США Едвардом Сноуденом.

Згідно з цими даними, американська розвідка мала доступ, серед іншого, до електронної пошти і телефонних розмов президента Бразилії Ділми Руссеф і канцлера Німеччини Ангели Меркель.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування