Ув'язнені з Донеччини поскаржилися на катування і доведення до самогубства

Неділя, 3 листопада 2013, 11:20

У колоніях Донецької області працівники пенітенціарної служби займаються вимаганням грошей у в'язнів, тортурами і змушують їх йти на крайні заходи аж до самогубства.

Про це йдеться у заявах , які засуджені передали народним депутатам з проханням захистити їх від свавілля з боку тюремників, повідомляє прес-служба Донецької облорганізації "Батьківщини".

"Адміністрація виправної колонії навмисно порушує основні принципи роботи з засудженими, ігноруючи вітчизняне законодавство, Конституцію України і Європейську Конвенцію про захист прав людини і основних свобод", - наголошується у заявах.

"Займаються вимаганням грошей у в'язнів, тортурами і змушують їх на крайні заходи, аж до самогубств. Побиття, приниження стали нормою, а використання безкоштовної праці в треті зміни, нібито на неробочій зоні - заради збагачення власної кишені", - зазначають ув'язнені.

В офіційних відповідях відомств, написаних "під копірку", зазначається, що в колонії жодних порушень "не виявлено", тому "відсутні підстави для прокурорського реагування".

За інформацією ж ув'язнених, їх змушують звертатися до родичів, щоб ті переводили певну суму коштів на розрахунковий рахунок одного з співробітників адміністрації, "інакше фізичної розправи не уникнути".

"Засуджених не годують, всі ремонти проводяться за їх рахунок і на гроші їх родичів. Немає ніякого побуту - засуджені з ранку до вечора перебувають на вулиці, не зважаючи на погодні умови. За медичне обслуговування кожен місяць вимагають 500 грн: якщо не дав - вмирай, з кабінету лікаря просто виганяють ... щоб добре харчуватися засуджений повинен заплатити 300 грн, щоб заробити "подяку" - заплатити 300 грн.", - зазначається в одному із звернень.

З цього приводу засуджені мають намір писати скарги в Європейські правозахисні організації .

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News