Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сноуден опублікував свій "Маніфест правди"

Неділя, 3 листопада 2013, 15:59

Програми електронного стеження є загрозою не тільки для приватного життя, вони загрожують свободі слова і відкритому суспільству.

Про це йдеться в "Маніфесті правди" екс-співробітника АНБ і ЦРУ США Едварда Сноудена, опублікованому 3 листопада у німецькому тижневику "Шпігель", повідомляє ИТАР-ТАСС.

Як і в посланні, перенаправленному 1 листопада уряду ФРН, Сноуден знову пише про свавілля з боку розвідслужб.

"Такі програми /електронного стеження/ є загрозою не тільки для приватного життя, вони загрожують свободі слова і відкритого суспільства", - йдеться в маніфесті Сноудена.

За його словами, суспільство має подбати про те, щоб існуючі або прийняті в майбутньому закони "обмежували стеження і захищали людські права".

Саме в цьому, вважає екс-співробітник ЦРК, полягає "обов'язок суспільства, продиктований почуттям моралі".

Сноуден підкреслює, що суспільство може усвідомити цю проблему і взяти ситуацію під свій контроль лише в тому випадку, якщо будуть ініційовані "відкриті і безкомпромісні дебати".

Екс-співробітник АНБ і ЦРУ пише про те, що уряди країн, замішаних у цьому скандалі, спочатку намагалися в корені присікти ці дискусії, " залякували журналістів". Він вважає, що "громадськість була не в змозі зрозуміти користь", яку можна було б отримати з цих викриттів і поклалася на політиків.

"Тепер ми знаємо, що це було помилкою, такі дії не служать інтересам суспільства. Дебати, які вони тоді намагалися припинити, тепер ведуться по всьому світу", - пише Сноуден.

"Той , хто говорить правду, не скоює злочин", - підсумував екс-співробітник АНБ.

Сноуден написав текст "Маніфесту", перебуваючи в Росії, де отримав тимчасовий притулок, і передав його "зашифрованими каналами" до редакції журналу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування