ЗМІ: У Януковича готують план "Б" з євроінтеграції

Понеділок, 4 листопада 2013, 07:42

В Адміністрації президента, незважаючи на офіційні заяви, не виключають, що підписання угоди про асоціацію у Вільнюсі може бути зірване.

Про це в понеділок пише Комерсант-Україна з посиланням на джерела в АП.

У розмовах не під запис за минулий місяць кілька співрозмовників видання в АП заявили, що глава держави не виключає "плану Б" і готується до нього.

"Ми розуміємо, що ризик непідписання великий. Якщо угода не буде підписана, ми продовжимо курс на європейську інтеграцію",— запевнив високопоставлений співрозмовник видання, інформований про позицію глави держави. 

У той же час на цьому тижні повинен бути розглянутий законопроект про лікування ув'язнених за кордоном.

У Партії регіонів уже заявили, що в проект Анжеліки Лабунської, який підтримала місія Кокса-Кваснєвського, будуть внесені істотні поправки.

Однак зміни, на яких наполягають "регіонали", неприйнятні для Євросоюзу.

Зокрема, у ЄС вважають неможливим надання українській стороні письмових гарантій того, що Юлія Тимошенко повернеться в Україну після курсу лікування в клініці "Шаріте".

Про неприпустимість такої норми Віктору Януковичу говорили міністри закордонних справ Польщі й Швеції Радослав Сикорський і Карл Більдт під час візиту в Київ 22 жовтня, затверджує джерело видання в дипломатичних колах.

6 листопада Патрік Кокс і Олександр Квасьнєвський мають намір знову приїхати в Україну для екстрених консультацій, повідомив співрозмовник у фракції "Батьківщина".

Виходячи із цих планів, погоджений календарний графік проходження в Раді законопроекту про виїзд ув'язнених на лікування за кордон.

Сьогодні парламентський комітет з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності повинен розглянути три альтернативні проекти з цього питання (N3461 авторства Лабунської, N2453а Сергія Міщенка й N3479, поданий трьома лідерами опозиційних фракцій) і рекомендувати проект Лабунської до першого читання.

У понеділок комітет також обговорить концептуальні поправки, які пропонує Партією регіонів, але не буде вносити їх у текст законопроекту.

У вівторок проект N3461 має бути прийнятий у першому читанні, а в середу після приїзду в Київ місії Кокса-Квасьнєвського комітет знову обговорить поправки ПР і включить їх у документ, щоб у четвер знову винести його на розгляд у сесійній залі. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування