Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Уряд хоче позичити у ЄС €610 мільйонів під невідомі відсотки - ЗМІ

Понеділок, 4 листопада 2013, 10:08

Верховній Раді пропонують ратифікувати меморандум про взаємопорозуміння і кредитну угоду між Україною та Євросоюзом на суму €610 мільйони під невідомі відсотки.

Про це пише видання "Тиждень", посилаючись на документи фракції Партії регіонів щодо голосування на найближчих пленарних засіданнях.

Натисніть, щоб збільшити

Згідно з цими документами, ЄС може видати Україні макрофінансову допомогу на зазначену суму після погодження з Міжнародним валютним фондом. Кредит буде виданий чотирма траншами, з максимальним терміном погашення 15 років.

 
 

Операційні витрати на надання кредиту має фінансувати Україна. Кредитор зможе негайно припинити видачу коштів "у випадку порушення угоди".

При цьому, як сказано в супровідних документах, наразі Кабмін не може повідомити відсоткову ставку за кредитом та в цілому майбутні витрати державного бюджету на погашення боргу.

Адміністрація президента, уряд та фракція ПР згодні прийняти законопроект у першому читанні.

Нагадаємо, в лютому після саміту "Україна - ЄС" у Брюсселі було підписано меморандум і кредитну угоду про виділення Україні 610 мільйонів євро макрофінансової допомоги ЄС.

Європейський союз має намір виділити Україні макрофінансову допомогу за умови відновлення співпраці України з МВФ.

Віктор Янукович уже схвалив низку непопулярних рішень, яких вимагає МВФ, зокрема - підвищення тарифів на газ, ліквідацію пільг для населення та бізнесу, ослаблення курсу гривні до долара.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування