Новий президент віддасть резиденцію Саакашвілі під університет

Понеділок, 4 листопада 2013, 12:48

Переможець президентських виборів у Грузії Георгій Маргвелашвілі пропонує розмістити в побудованій президентом Саакашвілі резиденції грузино-американський університет.

Про це пишуть "Новини Грузії".

 

Перший час Маргвелашвілі має намір працювати в Держканцелярії, а пізніше переїхати в нову резиденцію у Тбілісі.

При Саакашвілі цю будівля будували для резиденції прем'єр-міністра (на той час Вано Мерабішвілі), але після перемоги коаліції Іванішвілі "Грузинська мрія" було вирішено розмістити там резиденцію президента.

"У ході виборчої кампанії я не раз заявляв, що не згоден з тим, щоб резиденція президента була такою великою, і вся сума, яка була витрачена на це, має повернутися народу", - заявив Маргвелашвілі.

За його словами, на політраді коаліції "Грузинська мрія" він виступив з пропозицією розмістити у нинішній президентській резиденції університет.

"Ми домовилися, що там повинен бути грузино-американський університет, який відкриється з наступного року", - зазначив Маргвелашвілі.

 

Авлабарської резиденція президента розташована в історичному районі Тбілісі – Авлабарі – посеред напівзруйнованих нетрів.

Над палацом працювали кілька архітекторів, автором проекту є Георгій Батіашвілі, але добудовував будинок італієць Мікеле Де Луккі, який пізніше побудував у Тбілісі "Міст миру".

Будівництво фешенебельного палацу президента почалося після "революції троянд", у 2004 році, і тривало п'ять років.

Чинний президент Грузії Михеїл Саакашвілі заявив, відкриваючи будівля, що будівництво обійшлося в 13 мільйонів ларі (7,8 млн доларів).

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування