Український вчений, обвинувачений у держзраді, судитиметься з СБУ

Понеділок, 4 листопада 2013, 15:01

Професор Володимир Чумаков, якого звинувачують у державній зраді, подав позов до СБУ.

Про це в понеділок повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Володимира Чумакова звинувачують у державній зраді у зв'язку з публікацією матеріалів про рельсотрони (електродинамічні прискорювачі ) та підготовці матеріалів для спільної українсько-китайської фірми.

Він подав позов до управління СБУ в Харківській області з вимогою зняти гриф "Секретно" з укладеного ним посібника "Імпульсні процеси та системи".

Вчений підкреслив, що в основі "надуманого обвинувачення" у держзраді, пред'явленого йому СБУ, лежить "незаконне присвоєння" посібнику грифа секретності.

"Секретного там нічого не могли знайти. Всі матеріали зібрані на основі відомих відкритих публікацій, у тому числі і в іноземних журналах: звіт, на який я посилаюся, 1986 року, стаття 1998-го , російські патенти - 2000-го... Вся суть, щоб створити таємницю з нічого"​​, - каже вчений.

За його словами, він отримав дозвіл на відкриту публікацію посібника у квітні 2012 року. Ким, коли і на якій підставі йому було присвоєно гриф "таємно", Чумаков не знає.

В управлінні СБУ в Харківській області повідомили, що інформацію у справі не коментують, оскільки ще йде судовий процес.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News