Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Москві пройшов "Російський марш": сплеску не вийшло

Понеділок, 4 листопада 2013, 17:52

У "Російському марші" в Москві взяли участь близько 8 тисяч осіб.

Про це в понеділок повідомляє "Німецька хвиля" з посиланням на дані поліції.

Представники націоналістичних рухів традиційно вимагали посилити боротьбу з нелегальними мігрантами.

На багатьох плакатах були заклики ввести візи для трудових мігрантів з Центральної Азії та країн Кавказу і посилити покарання за нелегальну міграцію.

З розмов по рації між співробітниками правоохоронних органів під час ходи можна було зрозуміти, що вони розраховують на участь в акції не менше 30 тисяч осіб, при заявці в 15 тисяч. Такі оцінки можна пояснити очікуванням сплеску націоналістичних настроїв після погромів в Бірульово.

Бірюлевські події дійсно стали однією з тем маршу, але не зробили помітного впливу на чисельність учасників: за оцінками кореспондента DW, демонстрантів було не більше 12-15 тисяч. Інші спостерігачі також відзначали, що нинішній марш не зібрав більше учасників, ніж у попередні роки.

Відмінною особливістю цьогорічного "Російського маршу" стало те, що в ньому взяли участь члени забороненої у Росії Націонал-більшовицької партії. І хоча їх лідера Едуарда Лимонова серед учасників акції не було, його прихильники вийшли під основним гаслом "Відібрати і поділити" і вимагали звільнення політичних в'язнів.

У Російському марші в Москві взяли участь близько 8 тисяч осіб.
У "Російському марші" в Москві взяли участь близько 8 тисяч осіб.

Всього в ході брало участь не менше дюжини різних політичних об'єднань - від козаків і православних корогвоносців до спартаківських фанатів.

Організатори зробили помітні спроби зробити акцію більш цивілізованою, ніж у попередні роки. Було набагато менше людей з лицями, закритими масками, шарфами і балаклавами. Провідники багатьох колон нагадували учасникам про прохання організаторів не викидати рук у нацистському вітанні і відмовитися від речівок, які містять нецензурну та образливу лексику.

Але терпіння присутніх вистачило ненадовго: незабаром після офіційного початку маршу частина його учасників уже викрикувала нецензурні слова і вирази, що цілком підпадали під визначення "заклики до насильства", і підкидала руки в нацистському вітанні.

У Москві пройшов Російський марш: сплеску не вийшло
У Москві пройшов "Російський марш": сплеску не вийшло

Тим не менш, в цілому "Російський марш" у Москві пройшов мирно, якщо не вважати відмови групи марширують зняти маски і припинити викрикувати нацистські гасла. Сили правопорядку були змушені втрутитися. Частина учасників маршу розбіглася, близько 30 осіб були затримані.

Мітинг, запланований після ходи, скасували через дощ. Була лише зачитана резолюція з декількох пунктів. Найбільше схвалення присутніх викликали вимоги виселити всіх нелегальних гастарбайтерів і ввести покарання за нелегальну міграцію строком на 10 років виправних робіт.

"Російські марші" проводяться з 2005 року, коли в Росії був введений День народної єдності. Проте до цих пір лише трохи більше третини росіян знають, яке свято відзначають в країні 4 листопада.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...