Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Посол ЄС: справи проти Тимошенко не перешкоджають помилуванню

Понеділок, 4 листопада 2013, 20:39

Будь-які кримінальні справи, відкриті проти екс-прем'єра Юлії Тимошенко, не можуть перешкоджати її помилуванню.

Таку думку озвучив глава представництва Євросоюзу в Україні Ян Томбінський в Донецьку на брифінгу після зустрічі зі студентами університету, передає УНІАН.

"Питання помилування можна поставити тільки щодо тих осіб і в таких обставинах, коли судовий процес уже закінчений. Відносно ж осіб, справи проти яких ще відкриті, діє презумпція невинуватості, яка є домінантним принципом правової системи", - сказав посол ЄС.

"Тому я не розумію, в чому зв'язок інших справ, які досі відкриті", - додав Томбінський.

Відповідаючи на питання про те, чи зменшаться шанси України на підписання Угоди про асоціацію з ЄС, якщо Тимошенко не звільнять з ув'язнення до саміту у Вільнюсі, Томбінський сказав: "Це відповідальність лідерів України та Європейського Союзу, але також потрібно зважити, які кошти з цим пов'язані".

На початку жовтня спостерігачі від Європейського парламенту Олександр Кваснєвський і Пет Кокс передали президентові України Віктору Януковичу клопотання про помилування екс-прем'єра "для юридичної легалізації можливості виїзду Тимошенко за кордон".

Пізніше вони заявили, що вважають законопроект народного депутата Анжеліки Лабунської (позафракційна) найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном.

Всього у ВР зареєстровано 4 законопроекти, що відкривають можливості для лікування засуджених за кордоном.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...