Соратники Кличка ще раз надали прокуратурі докази фальсифікації "поправки"

Понеділок, 4 листопада 2013, 21:01

Депутат від "Удару" Оксана Продан надала слідчому прокуратури докази щодо фактів введення в оману депутатів та фальсифікації під час підготовки "поправок Кличка".

Про це повідомляє у понеділок прес-служба політсили.

Прокуратура розслідує можливі фальсифікації під час внесення змін до проекту закону "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо обліку та реєстрації платників податків". Новими поправками, зокрема, при бажанні, можна буде заборонити балотуватися у президенти лідеру "Удару" Віталію Кличку.

"Я вдруге відвідала слідчого і дала відповіді на усі питання слідства та надала слідству не тільки факти, але й докази правопорушень. Прокуратура має оригінали і протоколу, і стенограми, і порівняльних таблиць, з яких усе видно", - наголосила Продан.

За її словами, у своїй розмові зі слідчим вона зазначила, що після розгляду законопроекту на засіданні профільного комітету, у варіанті законопроекту, який винесли на голосування наступного дня, з’явилися відхилені на засіданні комітету поправки.

"24 жовтня депутатам надали для голосування проект, в якому відхилені комітетом поправки визначені як "враховані", - зазначила Продан.

Депутат повідомила, що згідно регламенту Верховної Ради, до другого читання поправки до статей проекту закону вноситися взагалі не могли, бо ці статті не змінювались у першому читанні.

Також Продан наголосила, що протокол засідання комітету 23 жовтня підписаний не секретарем комітету, що порушує закон "Про комітети ВРУ" та робить протокол нелегітимним, а відповідно не дає права виносити проект на голосування депутатам у другому читанні.

"Підробка протоколу засідання комітету - це злочин, передбачений Кримінальним кодексом. Зрозуміло та доведено доказами, що підробки і фальсифікації мали місце. Тепер питання в тому, чи прокуратура цього разу керуватиметься захистом закону - і чинного, і усіх майбутніх, - чи працюватиме за політичним замовленням", - відзначила Продан.

24 жовтня більшість проголосувала за поправки про те, що особа, яка має право на постійне проживання на території іноземної держави, вважається такою, що не проживає в Україні.

Ці поправки можуть бути використані для заборони балотування Кличка на виборах президента.

Детальніше про історію з "поправками Кличка" можна прочитати тут.

1 листопада, депутат від "Батьківщини" Ігор Бриченко дав свідчення в МВС про фальсифікацію поправок до Податкового кодексу.

Напередодні судово-почеркознавча експертиза встановила, що підпис під листом із "поправками Кличка" зроблений Бриченком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
17:06
На Полтавщині ТЦК звернулися в поліцію: просять доставити близько 30 тисяч людей до військкоматів
17:05
"Спроба покращити імідж": Комісію ООН з прав жінок очолила Саудівська Аравія
16:36
У Херсоні росіяни обстріляли таксі: водій загинув, ще 2 людей поранено
16:15
В уряді прогнозують скорочення населення до 28,9 млн осіб у 2041 році: як цьому запобігти
16:00
Пошук мін за допомогою дронів: українські розробники випробували сенсорні технології 
15:53
Теорія – у військовому коледжі США, практика – в боях в Бахмуті. Львів, Канзас і Бахмут в житті комбрига "Холодного Яру"
15:51
Експорт кукурудзи, ріпака, соняшника та пшениці: ліцензії видаватимуться з погодженням з Польщею
15:51
"Найбільше досягнення і невдача – це НУШ": міністр Лісовий про діяльність МОН за останній рік
15:49
Дрони, боєприпаси й гранатомети: Німеччина оголосила про новий пакет допомоги для України
15:34
Синоптики попередили мешканців Київщини про неприємні сюрпризи погоди
Усі новини...