Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тягнибок пам'ятає, як критикував Тимошенко, але "пора її випустити"

Вівторок, 5 листопада 2013, 09:43

ВО "Свобода" критикувала уряд Юлії Тимошенко за підписані у 2009 році газові контракти, але вимагає її звільнення, через явний політичний підтекст її переслідувань.

Про це заявив глава фракції "Свободи" Олег Тягнибок на засідання парламенту.

За його словами, цього тижня парламент мусить уже ухвалити рішення щодо звільненя Тимошенко і закону про прокуратуру.

"Що стосується справи Тимошенко, то тут ситуація абсолютно зрозуміла. Так, були часи, коли у 2009 році ВО "Свобода" критикувала уряд Тимошенко, в тому числі і за газові угоди. Але сьогодні ми розуміємо і усвідомлюємо, що доля Тимошенко – це є доля політично репресованої", - заявив Тягнибок.

"І ми усвідомлюємо, що сьогодні в Європі пані Тимошенко стала певним символом політичних переслідувань", - додав він.

Тому, на його думку, партія влади повинна однозначно ухвалити політичне рішення, "отримати відповідну політичну волю і вирішити питання, що стосується Тимошенко".

"Це мав би зробити президент, але якщо перекинули відповідальність на парламент, значить цього тижня мало би бути проголосовано відповідну законотворчу норму", - переконаний Тягнибок.

Також голова "Свободи" переконаний, що слід уже зрушити з мертвої точки питання прийняття реформи прокуратури.

"Але ми би хотіли знати правду. Що насправді вимагають від нас європейські партнери? Ми не хочемо знати те, що перекручує партія влади", - заявив Тягнибок.

"Якщо президент пропонує в парламент кандидатуру генпрокурора і парламент голосує за цю кандидатуру, значить і парламент так само повинен відкликати генерального прокурора", - висловив одне із застережень голова "Свободи".

Як відомо, цього пленарного тижня Верховна Рада має розглянути питання щодо реформи прокуратури та "законопроекти Тимошенко".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування