Голова комітету відмовився доповідати проект у паралемнті

Вівторок, 5 листопада 2013, 10:51

Голова профільного комітету, депутат від Батьківщини Андрій Кожем'якін відмовився доповідати постанову про зняття з розгляду проекту закону про Прокуратуру.

Про це він заявив у парламенті у відповідь на запрошення Рибака доповісти цю постанову.

Опозиція вимагає включити до порядку денного проекти законів щодо лікування Тимошенко за кордоном, не зважаючи на те, депутати від більшості не з'явились на засідання комітету.

"Ви бачите, що знову партія влади намагається перегнути через коліно. Наша фракція наполягає, що повинен бути затверджений розклад і порядок денний. Цього немає", - зазначив він.

"Вчора на комітеті, який мав розглянути три законопроекти (щодо лікування Тимошенко) і які включені в порядок денний зірвала фракція ПР і не прийшла. Тепер всім зрозуміло, хто грає в цю гру, а хто ні. Хто запустив технологію про  зриву підписання угоди про асоціацію України з ЄС", - зазначив він.

"Тому я не буду доповідати цю постанову, бо ви порушуєте регламент", - наголосив Кожем'якін.

Перед цим опозиція не підтримала порядок денний на поточний пленарний тиждень, а більшості не вистачило голосів.

Лідер фракції Батьківщини Арсенія Яценюк заявив, що до порядку денного має бути внесений опозиційний проект закону про Прокуратуру, але його немає.

У свою чергу депутат від Свободи Олексій Кайда обурився, що "порядок денний формується без погодження з керівниками фракцій"

"Внесений той законопроект про Прокуратуру, який є неприйнятним", - зазначив він.

У свою чергу Рибак після перепалок депутатів оголосив перерву і запросив лідерів фракцій на нараду.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування