Опозиція і більшість розчистили дорогу закону про Прокуратуру

Вівторок, 5 листопада 2013, 12:10

Верховна Рада зняла з розгляду старий проект закону про Прокуратуру 0886.

За таку постанову проголосували 322 депутати.

Перед цим голова профільного комітету Андрій Кожем'якін пояснив, чому цей проект має бути знятий з розгляду.

"У 6 скликанні членами комітетом було підготовлено проект закону, в якому були враховані деякі висновки Венеціанської комісії, він був прийнятий в першому читанні і за основу в квітні 2009 року", - нагадав він.

"З 2008 по 2012 рік комітет працював над цим законом, але з моменту прийняття проекту в першому читанні суттєво змінилося праворегулювання, зокрема повернулася в дію попередня редакція Конституції, і прийнято новий КПК. Таким чином проект втратив актуальність", - зазначив Кожем'якін.

Він також повідомив, що водночас на розгляд Венеціанської комісії було подано новий проект закону, який був розроблений робочою групою в Адміністрації президента.

"Крім того в жовтні 2012 був позитивний висновок Венеціанської комісії щодо закону про прокуратуру, який в свій час розробляла Комісія зі зміцнення і демократії верховенства права. Цей проект є базовим і для 0886, і для тих, які розроблялися в АП і в опозиції сьогодні", - сказав він.

"Тому комітет ухвалив рішення рекомендувати зняти з розгляду проект 0886  і врахувати його положення при доопрацюванні інших проектів", - пояснив голова комітету.

Трохи згодом пысля голосування у Верховній Раді було зареєстровано законопроект про Прокуратуру від імені президента Віктора Януковича.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...