Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Поправки Кличка" могли сфальшувати у комітеті - депутат

Вівторок, 5 листопада 2013, 14:03

Підробка законопроекту, яким були внесені "поправки Кличка", могла мати місце під час підготовки документів в секретаріаті Комітету з питань податкової та митної політики.

Про це заявив позафракційний депутат Юрій Дерев'янко, який був допитаний як свідок у рамках розслідування кримінального провадження щодо можливої фальсифікації внесення поправки до Податкового кодексу.

За словами нардепа, слідчий Київського міського управління УМВС намагався вияснити чи подавав політик правки до законопроекту 2054а.

"Напевне слідчий відштовхувався від того, що я подавав законопроект 2581, який стосується змін до Податкового кодексу. Проте, я не маю жодного стосунку до поправок законопроекту 2054а", - пояснив Дерев'янко.

Причиною виклику депутата на допит, на яку послався старший слідчий Р. Козлов, в тому, що органи прокуратури передали йому папку з інформацію про законопроекти, в яку "помилково був вшитий законопроект 2581 Дерев'янка".

Депутат висловив припущення, що "підробка документів могла мати місце саме під час підготовки документів в секретаріаті Комітету з питань податкової та митної політики до другого читання, який подав у Верховну раду порівняльні таблиці з позначкою "ВРАХОВАНО" навпроти тих скандальних "поправок щодо Кличка".

Нардеп послався на стенограму комітету, який не приймав рішення стосовно цієї поправки.

24 жовтня більшість проголосувала за поправки про те, що особа, яка має право на постійне проживання на території іноземної держави, вважається такою, що не проживає в Україні.

Ці поправки можуть бути використані для заборони балотування Кличка на виборах президента.

Детальніше про історію з "поправками Кличка" можна прочитати тут.

1 листопада, депутат від "Батьківщини" Ігор Бриченко дав свідчення в МВС про фальсифікацію поправок до Податкового кодексу.

Напередодні судово-почеркознавча експертиза встановила, що підпис під листом із "поправками Кличка" зроблений Бриченком.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування