Фахівців Росспоживнагляду знову запросять для перевірки Roshen

Вівторок, 5 листопада 2013, 20:48

Українська сторона має намір знову запросити фахівців Росспоживнагляду для проведення інспекції виробничих потужностей корпорації Roshen.

Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк журналістам у вівторок.

"Ми будемо ще раз запрошувати представників Росспоживнагляду і стежити, щоб вони приїхали і надали акти перевірок", - сказав він.

Міністр розповів, що провів переговори з власниками Roshen та асоціацією кондитерів України, за результатами яких було прийнято рішення почекати відповіді Росспоживнагляду до найближчої п'ятниці, 8 листопада.

Після цього, у разі його відсутності, Україна ініціює позачергове засідання Світової організації торгівлі (СОТ) у Женеві.

"Будемо звертатися в штаб-квартиру СОТ, щоб вони вплинули і навіть провели позачергове засідання з цього з цього питання, оскільки ми маємо справу з країною - членом СОТ", - сказав Присяжнюк.

Як відомо, українська компанія Roshen попросила ініціювати розслідування щодо дій Росії в рамках Світової організації торгівлі.

Це відбулося після непрозорої інспекції підприємств Roshen фахівцями Росспоживнагляду, яких також запідозрили у промисловому шпигунстві.

5 листопада міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов підтвердив, що Україна звернулася до Світової організації торгівлі з проблемою захисту інтересів вітчизняних кондитерів.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...