У "Батьківщині" не схильні карати 7 депутатів за "синхрон" із владою

Середа, 6 листопада 2013, 07:28

"Батьківщина" швидше за все не буде застосовувати дисциплінарні стягнення щодо семи депутатів, які у вівторок проголосували синхронно із більшістю.

Таку думку озвучив заступник глави фракції "Батьківщина" Сергій Соболєв, якого цитує "Комерсант-Україна".

У вівторок депутат від "Батьківщини" Анатолій Гриценко звинуватив сімох депутатів у голосуванні з владою всупереч рішенню фракції.

Соболєв сумнівається, що стосовно депутатів будуть застосовані суворі дисциплінарні стягнення.

На його думку, вони проголосували так "помилково".

"На жаль, саме я відповідаю за голосування в цьому секторі. У таблиці для голосування, де у нас зазначено, підтримувати чи не підтримувати законопроект, біля цього документа стояв знак питання. Кілька наших колег розцінили це як можливість вільного голосування", - розповів Соболєв.

"Під час другого голосування (за направлення законопроекту на повторне перше читання) я до них звернувся, і вони виправилися", - пояснив він.

Депутат підкреслив, що це була "технічна помилка".

"Це не прояв незгоди з фракцією, я не бачу тут ніякого політичного підтексту. Якщо це питання виникне на засіданні фракції, думаю, я зможу пояснити це колегам", - сказав народний депутат.

У свою чергу депутат від "Батьківщини" Людмила Денісова, одна з сімох обвинувачених, розповіла, що експертна рада фракції на засіданні в понеділок рекомендувала прийняти законопроект №2916д за основу з урахуванням поправок, що надійшли від представників опозиції.

"Експертна рада, у яку я входжу, схвалила цей законопроект. Ми орієнтувалися на тих депутатів, які знають це питання, є фахівцями в галузі. Тому я так голосувала. Наскільки мені відомо, фракція не приймала іншого рішення", - сказала вона.

"Якщо ми щось порушили, фракція буде приймати рішення. Це стосується нашої фракції, і ми якось розберемося. А Анатолію Гриценко слід було б спочатку все з'ясувати, перш ніж писати пости в Facebook", - зазначила депутат.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування