Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Регіонал" готовий переконати колег голосувати за клон закону про звільнення Тимошенко

Середа, 6 листопада 2013, 09:31

Питання Тимошенко можна закрити ухваливши законопроект позафракційного Володимира Купчака.

Про це в ефірі "5 каналу" заявив нардеп-"регіонал" Володимир Олійник.

Він наголосив, що Партія регіонів могла би підтримати документ за авторством Купчака, який повністю копіює схожий законопроект від опозиції.

"Я би проголосував повністю від коми до коми за законопроект Купчака, який повторює від коми до коми, від крапки до крапки законопроект №2293 Арсенія Петровича Яценюка. Я б за цей законопроект повністю проголосував би без змін", - заявив Олійник.

"Я думаю, я міг би переконати (фракцію). Зміст цього законопроекту достатньо цікавий: ті, хто їдуть на лікування повинні повернутися і відбувати покарання – ось суть законопроекту Арсенія Яценюка", - додав "регіонал".

Як відомо, законопроекти, які дозволяють засудженим лікуватися закордоном 6 листопада має розглянути профільний комітет Верховної Ради. Проголосувати за них народні обранці планують 7 листопада під час пленарного засідання.

Позафракційний депутат Володимир Купчак вніс законопроект № 3526 щодо лікування ув'язнених за кордоном до Верховної Ради 1 листопада. Сам Купчак пояснив, що "текст законопроекту один в один повторює той законопроект, який був внесений Арсенієм Яценюком в лютому місяці, який з незрозумілих мені причин був відкликаний".

Володимир Купчак був обраний до парламенту за квотою "Фронт змін", залишив фракцію "Батьківщина" у червні 2013 року. Входить до першої трійки позафракційних депутатівза голосуваннями з провладними фракціями.

Раніше лідер парламентської фракції Партії регіонів Олександр Єфремов заявив, що в Партії регіонів не бачать перспектив прийняття жодного з чотирьох проектів закону, спрямованих на вирішення "питання Тимошенко" у первісному вигляді.

Раніше Пет Кокс і Олександр Кваснєвський заявили, що вважають законопроект позафракційної Анжеліки Лабунської найбільш оптимальним для досягнення консенсусу в питанні лікування засуджених за кордоном, що в свою чергу позитивно вплине на рішення "питання Тимошенко".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування