Активісти Greenpeace влаштували акцію протесту на Москві-ріці

Середа, 6 листопада 2013, 12:33

Активісти Greenpeace провели на Москві-річці акцію із закликом звільнити екіпаж Arctic Sunrise.

Згідно з повідомленням природоохоронної організації, о 13:00 за московським часом в Міжнародному морському трибуналі в Гамбурзі почнуться слухання у справі Arctic Sunrise.

"Міністерство закордонних справ РФ відмовилося від участі в розгляді по цій справі. У зв'язку з цим сьогодні вранці човни Greenpeace були спущені на Москву-ріку. Мета активістів - привернути увагу громадськості до справи Arctic Sunrise", - йдеться в повідомленні, повідомляє РІА "Новости".

В управлінні на транспорті МВС РФ по Центральному федеральному округу повідомили, що поліція зупинила кілька човнів для перевірки в акваторії Москви -ріки.

"Сьогодні в районі Південного порту були зупинені два човни, на яких знаходилися 4 людини. В даний час вони дають пояснення", - повідомили в управлінні МВС, не уточнивши, кому належать ці човни.

На човнах немає ніяких розпізнавальних написів, транспарантів також не виявлено.

 

"Вирішується питання про їх притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства", - зазначили правоохоронці.

Після надання пояснень - з якою метою затримані перебували на річці - вирішуватиметься питання про притягнення їх до відповідальності.

Пізніше стало відомо, що Міжнародний трибунал з морського права при Організації Об'єднаних Націй оголосить рішення у справі Arctic Sunrise 22 листопада, повідомляє "Газета.Ru". 

18 вересня активісти Greenpeace у Печорському морі спробували піднятися на нафтову платформу "Прирозломного" для проведення акції проти нафтовидобутку в Арктиці.

Наступного дня російські прикордонники доставили активістів на берег і помістили в ізолятори тимчасового утримання Мурманська і найближчих міст.

Всі 30 затриманих були арештовані. Після акції на "Прирозломного" було порушено кримінальну справу про піратство, однак потім стаття змінена на "хуліганство".

Нідерланди, під прапором яких йшло судно екологів, вимагають від російської влади звільнити Arctic Sunrise і затриманих активістів. Однак російська сторона відмовилася від участі у слуханні, заявивши, що не визнає юрисдикцію трибуналу в зазначеній справі.

6 листопада в Гамбурзі починається слухання у справі затриманих у Росії активістів Greenpeace.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування