Мінкульт може повернути обов'язкові дозволи для гастролерів. В тому числі з Росії

Середа, 6 листопада 2013, 19:28

Міністерство культури України готове повернути обов'язкове отримання дозволів для артистів, охочих їздити на гастролі до країни.

Про це повідомила прес-служба відомства.

Як відомо, український гурт "Океан Ельзи", яка виступав з концертом у російському Саратові, оштрафували за незаконну трудову діяльність. Однак пізніше новину про це з сайту управління Федеральної міграційної служби Росії у Саратові зняли з невідомих причин.

"Міністерство культури готове повернутися до питання унормування гастрольної справи в Україні та повернутись до практики отримання Свідоцтва про проведення гастрольного заходу", - йдеться у заяві.

У відомстві нагадали, що зараз митці можуть виступати в Україні без дозволів, однак ще до 2010 року діяла норма, згідно з якою, для цього і українським, і закордонним артистам потрібно було отримати Свідоцтво про проведення гастрольного заходу.

На підставі цих свідоцтв, зазначили у Мінкульті, зокрема, формувався Єдиний банк даних гастрольних заходів, що відбувались в Україні.

"На той час (2008 - 2010 років) в Україні в середньому відбувалось близько 100 гастролей російських виконавців на рік", - підкреслили у відомстві.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...