Непідписання асоціації дорого коштуватиме і ЄС, і Україні - євродепутат

Четвер, 7 листопада 2013, 11:45

Якщо на саміті "Східного партнерства" не підпишуть Угоду про асоціацію, то і для України, і для Євросоюзу це матиме дуже тяжкі наслідки.

Про це заявив депутат Європарламенту від Польщі Павел Коваль у розмові з РАР, передає Rzeczpospolita.

За його словами, якби виявилось, що угоду підписано не буде, то Україна та ЄС матимуть "серйозний матеріал для роздумів".

"І ми, з європейського боку, і влада України так сильно задекларували перед суспільною думкою, що це для нас стратегічна ціль, що якщо підписання не буде, то матимемо проблеми із тим, куди ховати обличчя", - заявив Коваль.

Євродепутат радить ЄС згадати ситуацію з Грузією, яка склалась після непевності рішення щодо України і Грузії на бухарестському саміті НАТО 2008 року.

"Експерти відразу казали, що у випадку Грузії це закінчиться російською інтервенцією, і ніхто не сподівався, що дійде аж до війни", - попередив Коваль.

"Якщо Захід в особі ЄС на саміті у Вільнюсі поведеться непослідовно та хотітиме і з'їсти тістечко, і мати тістечко, чи ж зберегти добрі стосунки з Україною і не дражнити Росію, тобто якщо захоче знайти інакше рішення ніж підписання угоди про асоціацію, то рахунки за те будуть дуже великі", - додав він.

Коваль також розповів про свій візит в Україну 5 листопада у складі делегації депутатів Європарламенту.

"Секретар Ради нацбезпеки і оборони Андрій Клюєв дав виразний сигнал гостям, що у четвер справи пов'язані з можливістю виїзду Юлії Тимошенко буде завершена", - розповів Коваль.

Як відомо, глава МЗС Польщі Радослав Сікорські заявив, що якщо Україна не встигне виконати умови ЄС до вільнюського саміту, то підписання Угоди про асоціацію можуть перенести.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News