Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ізраїль каже, що не труїв Арафата

Четвер, 7 листопада 2013, 13:18

Ізраїль заявив, що не труїв Ясіра Арафата.

Про це повідомляє Reuters.

Така заява з'явилася після того, як у середу вдова палестинського лідера розповіла про результати швейцарської судово-медичної експертизи, яка доводить, що Арафат у 2004 році помер від отруєння радіоактивним полонієм.

"Ми ніколи не приймали рішення нашкодити йому фізично", - заявив міністр енергетики Сільван Шалом, який у 2004 році був на посаді міністра закордонних справ.

"На мій погляд, це буря у склянці води. Але навіть якщо це було (отруєння), це, звичайно, не Ізраїль. Можливо, у когось ще всередині були думки або інтерес, щоб зробити це".

В Організації визволення Палестини виступили із новим закликом до проведення міжнародного розслідування смерті Арафата.

Палестинське звернення було зроблено після того, як новинний канал Аль-Джазіра у вівторок опублікував доповідь швейцарських науковців про те, що в кісткових зразках, узятих з могили Арафата в листопаді минулого року виявлено незвично високі рівні смертельного ізотопу полонію.

"Це питання заслуговує формування міжнародного судового органу, щоб розібратися і притягнути до відповідальності винного", - заявив представник Фронту звільнення Палестини Васель Абу Юсеф.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування