Україна через СОТ вимагає від Росії пояcнень щодо "кондитерської блокади"

П'ятниця, 8 листопада 2013, 11:32

Україна офіційно направила запит Росії через Світову організацію торгівлі з вимогою надати пояснення щодо обмежень постачань української кондитерської продукції.

Про це йдеться в заяві України, оприлюдненій на офіційному сайті організації.

Заборону на ввезення української кондитерської продукції в Росію було введено раптово і непрозоро, нагадує Україна.

Російські представники заявили, що українська продукція не відповідає вимогам до маркування, пов'язаних із захистом споживачів.

В той же час, жодних офіційних доказів, що стосуються порушення законодавства про захист прав споживачів не було офіційно представлено Україні.

Україна також досі не отримала офіційної документації за результатами перевірки кондитерських фабрик корпорації Roshen фахівцями Росспоживнагляду.

Заходи, яких вжила Росія є невиправдано суворими і дискримінаційними, вказано в повідомленні.

Україна закликає РФ надати офіційні деталізовані роз'яснення та обгрунтування вжитих заходів, а також негайно зняти цю торговельну заборону і привести урядовий захід у відповідність до зобов'язань, підписаних РФ під час приєднання до СОТ.

Як відомо, Україна в рамках членства в СОТ ініціювала розгляд з питання захисту інтересів українських кондитерських виробників після звернення корпорації Roshen, яка заявила про утиск її корпоративних інтересів з боку Росії.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...