Нардепи систематично "прогулюють" роботу, серед злісних – Симоненко і Іванющенко

П'ятниця, 8 листопада 2013, 15:50

П’ять народних депутатів  не були присутні на жодному з засідань комітетів від початку роботи парламенту без зазначення поважних причин в протоколі.

Такі дані аналізу протоколів засідань 28  комітетів, які відбулися за період з 12 грудня 2012 року до 23 жовтня 2013, повідомляє рух "ЧЕСНО".

Серед "прогульників" - двоє "регіоналів" (Юрій Іванющенко та Антон Пригодський), позафракційні депутати Ігор Палиця та Костянтин Жеваго, а також лідер КПУ Петро Симоненко.

За даними оприлюднених протоколів, щонайменше 114 депутатів "прогуляли" без зазначення причини принаймні три чверті засідань.

Серед них -  63 "регіонали", 20 парламентарів з "Батьківщини", 14 позафракційних, 10 "ударівців", 5 комуністів та 2 представники "Свободи".

"Відмінниками", які  були присутні на усіх засіданнях, є  88 народних депутатів - 47 депутатів з ПР, 14 - з "Батьківщини", 12 представників "Свободи",  7 "ударівців", 6 комуністів та 2 позафракційні", - зазначає "ЧЕСНО".

Найменш дисциплінованою фракцією з точки зору роботи в комітетах є Партія регіонів. Не зважаючи на 47 "відмінників"-регіоналів, 63 представники цієї фракції (33,87% ) прогуляли обов’язкові засідання комітетів.

Найбільш дисциплінованою фракцією виявилася "Свобода" (12 депутатів з 33 відвідали усі засідання комітетів, при цьому лише 2 депутати (6,06%) "прогуляли" принаймні 75% засідань).

У "Батьківщині" - 14 відмінників та 20 прогульників, в  "УДАРі" - 7 "відмінників" та 10 прогульників. Фракція КПУ має 6 дисциплінованих депутатів, які не пропустили жодного засідання та 5 – які були максимум на чверті комітетських засідань.

"Найменш сумлінно відвідують комітети депутати, не обтяжені фракційною дисципліною: 14 з 27  позафракційних депутатів системно прогулюють засідання комітетів", - зазначає "ЧЕСНО".

Як відомо, за даними "Опори", комітети Верховної Ради проводять засідання таємно від громадськості. Так, за 2 парламентські сесії 26 комітетів ВР провели 293 засідання (дані станом на 1 жовтня 2013 року). З них майже чверть (71 засідання) відбулися без анонсу чи були перенесені.

Окрім того частина депутатів працюють значно менше, ніж більшість їх колег. Якщо більшість комітетів провели в середньому по 11 засідання за останні півроку, то в Раді є 2 комітети, які зустрічалися всього тричі. Йдеться про Комітет з питань інформатизації та інформаційних технологій та Комітет з питань транспорту і зв'язку.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування