Міліція закрила справу щодо "поправок Кличка" хоча і встановила порушення

П'ятниця, 8 листопада 2013, 16:32

Міліція закрила кримінальне провадження щодо фальсифікації "поправок Кличка", хоча були встановлені факти "штучного перешкоджання народним депутатам".

Про це свідчить лист в.о. начальника відділу слідчого управління міліції Києва Л.М. Кір`ян до керівника апарату Верховної Ради Зайчука, який є у розпорядженні "Української правди".

У листі повідомлялося, що "встановлено, що 24.10.2013 невстановлені особи створили штучні перешкоди діяльності народних депутатів України шляхом надання їм завідомо неправдивої інформації під час розгляду законопроекту".

Міліція закрила справу по поправках Кличка хоча і встановила порушення
Міліція закрила справу по "поправках Кличка" хоча і встановила порушення

"Невстановлені особи, діючи за попередньою змовою групою осіб, підробили офіційний документ, який видається та посвідчується установою, організацією, яка має право видавати та посвідчувати такий документ, а саме шляхом внесення недостовірних відомостей до проекту закону", - зазначав слідчий.

24 жовтня більшість проголосувала за поправки про те, що особа, яка має право на постійне проживання на території іноземної держави, вважається такою, що не проживає в Україні.

Ці поправки, як вважають в "Ударі" можуть бути використані для заборони участі Віталія Кличка у виборах президента.

1 листопада, депутат від "Батьківщини" Ігор Бриченко дав свідчення в МВС про фальсифікацію поправок до Податкового кодексу.

Окрім того, він не заперечував, що дійсно є автором 31 поправки до законопроекту, але зазначає: "тих двох поправок, які нібито стосуються Віталія Кличка, я не вносив і на засіданні комітету вони не розглядалися".

Міліція почала розслідування на предмет фальсифікацій. У четвер слідче управління міліції Києва закрило кримінальне провадження щодо можливої фальсифікації тексту законопроекту про зміну Податкового кодексу.

Детальніше про історію з "поправками Кличка" можна прочитати тут.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News