В однопартійців арештованого Маркова провели обшуки

Субота, 9 листопада 2013, 14:35

Правоохоронні органи провели обшуки у членів та активістів партії "Родина", які брали участь у мітингу 22 жовтня під управлінням МВС в Одеській області.

Про це йдеться у повідомленні на сайті партії "Родина".

"8 листопада співробітники міліції провели обшуки у низки учасників подій під будівлею облУВС в ніч на 23 жовтня. Обшуки пройшли у тимчасового керівника партії "Родина" Вадима Савенко, депутата Одеської міськради від партії "Родина" Сергія Бовбалана, депутата облради Костянтина Грінченка, активіста "Родини" Геннадія Данько, який зараз перебуває в СІЗО, та активіста "партії Сталіна" Валентина Дорошенко", - наголошується в повідомленні.

Згідно із заявою партії, міліціонери шукали матеріали, що підтверджують участь вказаних людей у подіях під облУВС.

"Прийшли працівники правоохоронних органів, дали постанову суду на обшук, в якій зазначено: за даною адресою повістки на обшук з метою вилучення документів, які підтверджують причетність до подій 22 жовтня поточного року. Комп'ютерна техніка, флешки, електронні носії та будь документи у паперовому вигляді. Якщо це знайдеться - вилучити", - повідомила Уляна Савенко, дружина т.в.о. глави партії.

Разом з тим депутат Одеської міськради від партії "Родина" Сергій Бовбалан звернувся з листом до прокурора Одеси з проханням розібратися з ситуацією, в Одесі ситуацією і ретельно розібратися в роботі місцевих правоохоронних органів.

Лист датований 9 листопада, повідомляє прес-служба "Родини". У листі депутат звертає увагу прокурора на очевидну сфабрикованість кримінального провадження щодо нього. Зокрема, каже він, йому повідомили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого статтею 296 КК України (хуліганство).

"При цьому прокурор, який веде це провадження, вважав за краще не відображати у справі той факт, що в ніч на 23 жовтня біля будівлі Одеського облУВС мирну демонстрацію розігнали співробітники міліцейських спецпідрозділів "Беркут", "Сокіл" і "Грифон", загальною чисельністю понад тисячу осіб", - зазначає Бовбалан.

За словами депутата, присутні тоді у будівлі міліції громадяни не "намагалися звільнити особу, з яким проводилися слідчі дії", як це вказав у справі слідчий прокуратури. Вони вимагали звільнення Ігоря Маркова, який тоді ще був у статусі народного депутата і був "незаконно затриманий увечері 22 жовтня".

Як відомо, 2 листопада обшуки пройшли в квартирах рідних заарештованого лідера "Родини" Ігоря Маркова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування