Суд вирішив арештувати депутата від "Свободи", підозрюваного у хабарництві

Субота, 9 листопада 2013, 15:32

Івано-Франківський міськсуд 8 листопада ухвалив рішення про арешт депутата Івано-Франківської міськради Володимира Колковського, оголошеного в міжнародний розшук і затриманого у Хорватії.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби суду, передають "Українські новини".

"Суд постановив застосувати запобіжний захід у вигляді утримання під вартою для підозрюваного Колківського до 5 січня 2014 року. Він буде знаходиться під вартою у слідчому ізоляторі Івано-Франківська", - наголошується в повідомленні.

Разом з тим визначено розмір застави, під який підозрюваного можуть звільнити з-під варти - це 299 мінімальних зарплат, тобто 342,953 тис. гривень.

"Сума може бути внесена як самим підозрюваним, так і іншим фізичним або юридичною особою на депозитний рахунок Івано - Франківського міського суду", - наголошується у постанові.

Як відомо, Колковський є фігурантом резонансної справи екс-начальника департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківського міськвиконкому Олега Гаркота. За даними слідства, саме Колковський організував угоду (з вимаганням та отриманням хабара) за видачу необхідних дозволів і документів на проведення будівництва.

9 жовтня 2012 Гаркота разом з керівником фракції ВО "Свобода" в Івано-Франківській міськраді Романом Онуфрієвим і підприємцем Володимиром Балагурою затримали під час отримання хабара.

В інтернеті було оприлюднено відео на якому людина, схожа на депутата Івано-Франківської міськради від ВО "Свобода" Володимира Колковського отримує хабар у розмірі 10 тисяч доларів від невідомого за вирішення земельного питання.

Секретар Івано-Франківської міськради Руслан Марцінків назвав це відео фальшивкою і монтажем.

9 жовтня 2012 року прокуратура Івано-Франківської області порушила кримінальну справу проти Колковського за ч.3 ст.15, ч.3 ст.368 Кримінального кодексу (отримання хабара в особливо великому розмірі).

Наприкінці жовтня Колковського було оголошено в міжнародний розшук.

На сесії 18 грудня Івано-Франківська міськрада вирішила звернутися до міської територіальної виборчої комісії з пропозицією відкликати депутата міськради від партії "Свобода" Колковського.

Як відомо, Колковський був обраний до міськради Івано-Франківська по мажоритарному округу №16 від ВО "Свобода", є директором приватної будівельної компанії "Скол".

Наразі, за даними сайту Івано-Франківської міськради, Колковський є у списках депутатів. За даними місцевого видання Firtka.if.ua, він досі є депутатом міської ради.

У жовтні 2013 стало відомо, що Івано-Франківський міськсуд засудив екс-главу департаменту містобудування та архітектури Івано-Франківська Олега Гаркота, підозрюваного в отриманні 30 тис. доларів хабара, до 5,5 років позбавлення волі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...