"Свобода": "Беркут" жорстоко побив депутата, іншому розбили голову

Неділя, 1 грудня 2013, 22:12

Партія "Свобода" заявляє, що 1 грудня у Києві на Банковій "беркутівці" жорстоко побили депутата від ВО "Свобода" Андрія Міщенка та розбили голову депутату Олексію Кайді.

"Станом на 22:05 депутат (Міщенко) перебуває у лікарні зі струсом мозку й численними забоями", - повідомляє прес-служба партії.

Як розповів Міщенко, близько 16:45 він разом з кількома народними депутатами вирушив на вулицю Банкову до Адміністрації президента, де на той момент тривало силове протистояння, яке загрожувало перерости у жорстоку сутичку. 

"Після прес-конференції лідерів опозиції ми прийшли на місце подій, де планували утворити живий ланцюг, аби запобігти ескалації насильства. Під час першої хвилі атаки "Беркута" на протестувальників я буквально витягнув близько десяти журналістів і врятував їх від розправи", - заявив Міщенко.

"Коли ж покотилася друга хвиля, схоже, що "беркутівці" дістали наказ бити народних депутатів. Тож коли я показав своє депутатське посвідчення, п’ятеро озвірілих силовиків кинулися мене дубасити, причому цілили саме в голову. У результаті опинився в лікарні", - сказав він.

За словами Андрія Міщенка, він "дістав струс мозку, по всьому тілу, на спині, руках – численні забої… депутатське посвідчення також безслідно зникло".

Прес-служба "Свободи" додає, що внаслідок провокацій біля Адміністрації президента депутату від "Свободи" Олексієві Кайді невідомі цеглиною розбили голову, в результаті чого він також потрапив до лікарні. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...