Турчинов призначив загальний страйк на 6 ранку

Неділя, 1 грудня 2013, 22:35

Учасники загальнонаціонального страйку почнуть блокування адміністративних будівель у понеділок о 6:00.

Як повідомили у прес-службі "Батьківщини", про це заявив керівник Центрального штабу партії "Батьківщина" Олександр Турчинов.

"Ми стоятимемо, поки вони не підуть у відставку", - додав він.

За словами Турчинова, вже створено штаби національного спротиву в усіх областях.

Також він зазначив, що "владою плануються провокації, але їм це не вдасться".

"Ми блокуємо виїзди з вулиці Інститутської на Хрещатик. Жоден транспорт не повинен сюди потрапити", - зазначив Турчинов.

При цьому він закликав присутніх зберігати спокій та дотримуватися дисципліни і організувати цілодобове чергування.

За його словами, "зараз до Києва під’їжджають патріоти з усіх регіонів України".

У свою чергу нардеп Микола Паламарчук зазначив, що у штаба є інформація "з надійних джерел"  про те, що в ніч на понеділок, 2 грудня, близько 3-4 ночі влада планує використати силу та розігнати Майдан.

"Вони планують стягнути близько 7 тисяч "тітушок". Зараз вони вже частково є у Києві, планують ще. Вони розміщені у Будинку офіцерів, ми про це знаємо", - зазначив він. 

Також він додав, що Штаб національного супротиву діятиме у межах закону. При цьому він закликав людей лишатися на майдані, і у разі нападу та спробі розгону Майдану невідомими "відповідати тим самим - бити". 

"Це дозволяється законом", - додав Паламарчук, посилаючись на статті Кримінального кодексу. 

Пізніше київська міліція попередила, що буде вживати заходів зі звільнення захоплених адмінбудівель, якщо мітингувальники не покинуть їх самі.

Про провокації проти учасників мирної демонстрації, які влада готує цієї ночі, повідомив також нардеп від "Батьківщини" Віталій Ярема.

 За його словами, біля Києва знаходиться велика кількість так званих "тітушек", звезених Партією регіонів. Приблизно 1900 осіб так званих "тітушок" дислокуються у Будинку офіцерів на вулиці Грушевського, а також у санаторіях Ворзеля.

"Коли буде глибока ніч, відбудуться провокаційні заходи на території Майдану. Будуть організовані бійки", - сказав Ярема.

На його думку, влада робить це з метою отримати підстави ввести в Київ внутрішні війська та додаткові сили "Беркуту".

При цьому він звернувся до працівників міліції, що провокації, які плануються на території вулиці Банкової та Майдану – "це провокації, організовані владою, зокрема, міністром МВС Захарченком".

Окрім того він закликав керівників правоохоронних органів, зокрема, керівника РНБО Андрія Клюєва, припинити провокації та вступити в переговори з опозицією.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування