Янукович полетів до Москви літаком Ахметова. Оминувши пікет?

Вівторок, 17 грудня 2013, 10:54

Президент Віктор Янукович відбув у Росію для зустрічей із владою й участі в засіданні українсько-російської міждержавної комісії.

Про це повідомляють "Українські новини".

На шляху до аеропорту "Бориспіль" його кортеж очікували з пікетом активісти Євромайдану – однак президент, швидше за все, прилетів туди вертольотом.

"Подзвонив знайомий. Каже, що вертоліт Януковича щойно пролетів на Бориспіль. Дорогами Києва він вже боїться їздити?", - написала прес-секретар "Фронту змін" Ольга Лаппо у Facebook близько 11 години.  

 

Між тим, згідно з даними сайту, який відстежує позицію всіх літаків, які є у небі, на радарі, з Києві до Москви летить лише один літак. Він належить кампанії регіонала Ахметова СКМ.

Єдиний літак, який летить з Києва в Москву, належить Ахметову. На ньому, скоріш за все, і летить Янукович. Клікніть для збільшення
Єдиний літак, який летить з Києва в Москву, належить Ахметову. На ньому, скоріш за все, і летить Янукович. Клікніть для збільшення
Літак, який летить в Москву. Клікніть для збільшення
Літак, який летить в Москву. Клікніть для збільшення

Початок зустрічі Януковича із президентом Росії Володимиром Путіним запланований на 15:00 за місцевим часом, а потім український президент візьме участь у засіданні комісії.

Під час комісії планується обговорити питання в торгово-економічних, енергетичних, авіаційних, космічної сферах, а також у сферах атомної енергетики, транспорту й прикордонному співробітництві.

Крім того, заплановане підписання низки документів, зокрема про зняття обмежень у торгівлі з низки продукцій.

Як відомо, опозиція та громадськість побоюються, що Янукович і Путін підпишуть документи, які, зокрема, передбачатимуть входження України до Митного союзу Росії, Білорусі й Казахстану. Тоді як опоненти влади домагаються зближення з Євросоюзом.

Прем'єр-міністр Микола Азаров запевняв, що під час візиту Януковича в Росію буде врегульовано питання нерентабельності української газотранспортної системи через зниження обсягів закупівлі Україною газу й прокачування Росією газу через українську територію, а також знижене ціну на газ для України.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування