На Майдані на "Євромайдан" жертвували до 400 тисяч на добу

Середа, 18 грудня 2013, 13:31

На діяльність Євромайдану на столичному Майдані Незалежності люди жертвували сукупно до 400 тисяч гривень на добу.

Про це розповів в інтерв’ю "Українській правді" депутат Степан Кубів, який є комендантом Будинку профспілок, де розміщується Штаб національного спротиву.  

"У нас нема такого, як збір грошей. Стоїть великий прозорий ящик, і бувало, за підсумками дня звідти виймали і 100 тисяч, і 200 тисяч, і 300 тисяч. 400 тисяч гривень - це був максимум коштів, зібраних за добу. В цей понеділок, 16 грудня, зібрали 182 тисячі гривень", - сказав він.

"Ці кошти розкриваються в присутності 5-10 людей, які представляють громадські організації, молодіжні організації і політичні сили, і відповідно використовуються за необхідністю", - наголосив Кубів.

Він також розповів про умови та вартість оренди ресурсів Будинку профспілок.

"Ми заплатили 500 гривень за оренду, хоча, оскільки це громадська організація, то можна було орендувати і за 1 гривню", - повідомив Кубів. На зауваження, що це неадекватна вартість, він нагадав, що держадміністрації орендують приміщення за 1 гривню на рік, і додав: "Якби це були не профспілки, а комерційна структура – то була би інша розмова".

"Ми провели інвентаризацію і домовилися про приміщення, які були вільними в цей час. Там, де ми маємо оренду і буде необхідно потім зробити ремонт, ми все це відшкодуємо", - повідомив політик. 

"І ми платимо за комунальні послуги за фактом виставлених рахунків. Окрім того, в зв’язку з тим, що тут відбуваються зустрічі на рівні офіційних осіб США та Євросоюзу, то ми орендували зал засідань. За цей зал ми так само офіційно платимо", - додав він.

Рахунок за комунальні послуги, за словами депутата, "виставлений більше 10 тисяч, і за оренду залу – теж декілька тисяч".

"Ми займаємо половину другого поверху (Будинку профспілок) і орендуємо перший поверх. Ночівлі проходять на допущених, проговорених територіях, які не задіяні бізнесом", - зазначив Кубів.

"У нас окремий договір з їдальнею. За оренду обладнання, використання праці працівників і електроенергію ми заплатили понад 300 тисяч гривень за перший тиждень ЄвроМайдану (це без їжі). За другий тиждень так само заплатимо схожу суму. Тобто ми платимо все згідно з виставленими рахунками", - запевнив він.

На запитання, скільки витрачено на саме утримання ЄвроМайдану, Кубів по суті не відповів.

Він повідомив, що ночувало у Будинку профспілок найбільше 2 тисячі 100 осіб, зараз "трошки зменшили", бо проводиться профілактика. Харчують людей тепер у окремих наметах. Для гігієни теж створено умови, запевнив політик. 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування