Росія залишить без роботи мільйони мігрантів з СНД

Понеділок, 2 грудня 2013, 05:49

Мігранти, які приховали під час в'їзду до Росії свій статус гастарбайтерів, не зможуть отримати дозволів на роботу.

Про це заявив керівник Федеральної міграційної служби Костянтин Ромодановський в інтерв'ю журналу "Итоги", повідомляє "РИА "Новости".

За його словами, зараз приїжджі з країн СНД зазвичай не називають реальної мети візиту через побоювання посиленого контролю з боку російської влади.

"У Росії - 11,1 мільйона іноземців, з них лише у 1,8 мільйона є дозвіл на роботу або патент. Ще частина людей приїхали в країну на навчання, лікування, у гості до родичів або в якості туристів", - зазначив Ромодановський.

"Залишається 3,6 мільйона осіб, яких ми називаємо групою ризику. Не будемо себе обманювати: більшість цих людей, звичайно ж, теж десь працюють. Природно, незаконно", - повідомив Ромодановський.

За його словами, у Федеральної міграційної служби "є всі підстави припускати, що незаконною трудовою діяльністю займаються багато з тих, хто вказав приватні цілі поїздки до Росії".

"Нещодавно мною дано команду: ті, хто заявляє про якихось інших причинах приїзду, крім роботи, не отримають ні дозволу на роботу, ні патенту. Все, досить грати в гуманістів", - заявив чиновник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування