Рибак: надзвичайний стан наразі не обговорюється

Понеділок, 2 грудня 2013, 11:13

Спікер Володимир Рибак на даний момент немає необхідності введення надзвичайного стану.

Про це він заявив на брифінгу після погоджувальної ради.

Спікер заявив, що не з'ясовував, хто віддавав наказ про розгін демонстрантів на Майдані, оскільки це не його компетенція.

"Я не маю відношення до жодних наказів, моя задача щоб об’єктивно були розглянуті питання на законодавчому рівні. Ситуацію, що склалася на майдані розглядає генпрокуратура", - уточнив він.

При цьому Рибак уточнив, що питання введення надзвичайного стану "на сьогоднішній день не розглядалося ні на якому рівні".

"Я думаю, що це питання на сьогоднішній день не розглядалося ні на якому рівні. Сьогодні питання в тому, щоб дати можливість адміністративним будівлям працювати, а тому необхідності (у надзвичайному стані) я не бачу на сьогоднішній день", - заявив спікер.

На запитання, чи бачив він президента Віктора Януковича, Рибак відповів ствердно і сказав, що глава держави підтримує "діалог, який повинен вестись серед представників політичних сил і народу".  

"Він підтримає рішення, яке ми тут виробимо у Верховній Раді", - сказав Рибак.

Спікер також не сказав, чи відбудеться у понеділок закрите засідання уряду: "Я не знаю, де зараз уряд, і я запитував у першого віце-прем'єра, тому що уряд зараз заблокований". 

Рибак вважає, що зараз потрібно робити все, щоб адміністративні будівлі працювали.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування