Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Світові ЗМІ: Янукович зіткнувся з протестами, яких не чекав

Понеділок, 2 грудня 2013, 12:37

Провідні світові ЗМІ вийшли зі статтями про українську Єврореволюцію.

Німецький журнал Der Spigel пише, що режим Януковича зіткнувся з протестами такої сили, яких не очікував.

 

"У неділю демонстрації охопили весь центр Києва", - пише видання. Журнал повідомляє про півмільйона українських протестувльників з синьо-жовтими прапорами Україми та прапорами ЄС.

" У соціальних мережах був популярний хештег #Janusescu – натяк на поваленого і страченого румунського диктатора Ніколає Чаушеску", - пише журнал.

Видання повідомляє, що ймовірно Віктор Янукович заховався у своїй резиденції в Межигір'ї, але перевірити цього не вдалось, бо "Беркут" зупинив колону авто на шляху до неї.

"Янукович, мабуть, хоче пересидіти бурю протестів. Він сподівається, що спокій у Києві відновиться в понеділок, коли розпочнеться новий робочий тиждень. Але демонстрації можуть вибухнути і під час різдвяних свят. Сніг і мороз ніколи не зупиняли Київ від демонстрацій", - пише Der Spigel.

The Telegraph пише, що атмосфера 2 грудня у Києві "мирна, але напружена".

 

Влада не робила спроб звільнити держустанови, зайнятих протестувальниками в ході "найбільших з часів Помаранчевої революції" протестів.

"Це не державні будівлі, це громадські будівлі, і повертаємо їх у громадське користування", - розповів газеті один з мітінгарів.

"У той час, як температура повітря вночі опустилася нижче нуля, протестувальники, які зайняли площу під час маршу в неділю, використовують вуличні меблі, будівельні ліси та муніципальні новорічні прикраси, щоб будувати барикади", - пише кореспондент газети з місця подій.

"Прагнучи розрядити ситуацію, пан Янукович засудив застосування сили з боку міліції. Але протести можуть нести серйозну загрозу його владі, якщо продовжить набирати обертів", - пише видання в іншій статті про недільні події в Україні.

Британська The Guardian повідомляє, що на ранок понеділка протестувальники контролюють центральну частину Києва.

 

Видання розповідає про сотні людей, які забарикадувались на місці проведення Помаранчевої революції на Майдані Незалежності та блокують урядові споруди.

У цей час "уряд президента Віктора Януковича обмірковує свій наступний крок".

Газета нагадує, що на вівторок запланований візит Януковича до Китаю, і після цього до Москви, але не відомо, чи у такій ситуації поїздки відбудуться.

"Крім коротких зауважень, опублікованих на його сайті в суботу, де засуджувалось насильство щодо демонстрантів і обіцялось не відмовлятись від євроінтеграції України, він (Янукович – ред.) публічно не коментував публічно цю ситуацію", - пише видання.

Американська The Nue York Times  пише, що після силового розгону демонстрантів на Майдані, опозиція оголосила загальний старйк.

 

"Я хочу, щоб влада знала, що уже не протест! Це революція", - цитує видання Юрія Луценка.

Газета також акцентує увагу на тому, що у фундаменті владної Партії регіонів "пішли тріщини".

Вона нагадала про ймовірну відставку глави президентської адміністрації та вихід низки депутатів із фракції Партия регионов у парламенті.

Газета дивується, що навіть тепер, перед обличчям впровадження надзвичайного стану, спікер парламенту Володимир Рибак пропонує скликати круглий стіл для переговорів, а не усунути президента від влади.

Сайт одного з провідних польських видань Gazeta Wyborcza веде онлайн-трансляцію всіх подій з України, де оперативно і цілодобово відстежуються усі зміни ситуації з Євромайданів.

 

Сама газета вийшла з передовицею про Україну.

Взагалі польські ЗМІ дуже широко і оперативно реагують на українські події.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування