Швеція та Литва викликали послів України через розгін Майдану

Понеділок, 2 грудня 2013, 15:13

Міністерство закордонних справ Швеції запросило посла України Валерія Степанова висловити занепокоєння ситуацією в Україні.

Про це повідомив міністр закордонних справ Швеції Карл Більдт у Twitter

"Ми викликали посла України в міністерство, щоб висловити наше глибоке занепокоєння у зв'язку зі застосуванням насилля проти мирних демонстрантів", - написав голова МЗС Швеції.

 

Крім того, до Міністерства закордонних справ Литви у понеділок викликали українського посла в цій країні Валерія Жовтенка, повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на литовське МЗС.

Послу України у Вільнюсі литовське МЗС висловило занепокоєння з приводу застосування фізичної сили проти демонстрантів у Києві на Майдані Незалежності в ніч на 30 листопада.

Також через дипломата владу України закликали розслідувати інциденти, що відбулися в ніч з п'ятниці на суботу, і покарати винних.

Жовтенко, у свою чергу, інформував, що українське керівництво засудило дії міліції.

Посол також запевнив, що європейська інтеграція залишається основною стратегічною метою зовнішньої політики України, а українське керівництво зробить усе можливе, щоб уникнути громадянського конфлікту.

Як відомо, в ніч із 29 на 30 листопада силові відомства жорстоко розігнали мирну акцію за євроінтеграційний шлях України на Майдані Незалежності у Києві. Були постраждалі.

За інформацією київської міліції, 35 людей затримали за опір працівникам міліції та хуліганські дії, а після складання адмінпротоколів їх відпустили з міліції.

Крім того, 1 грудня біля Адміністрації президента на вулиці Банковій та біля пам’ятника Леніну поруч із Хрещатиком сталися сутички працівників "Беркута" та громадян. Опозиція та очевидці подій переконані, що за ними стоять провокатори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування