Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович: Дуже важливо, щоб масові акції були мирними

Понеділок, 2 грудня 2013, 17:17

Президент Віктор Янукович наголошує на необхідності дотримання усіма сторонами законів під час проведення масових акцій.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам українських телеканалів, повідомляє прес-служба президента.

"Коли ми говоримо, що ми будуємо демократичну державу, демократичне суспільство, - а ми всі громадяни однієї країни, - важливо, щоб учасники цього суспільства і процесів, що відбуваються, дотримувалися законів", - заявив Янукович.

"Не має значення – чи то представники влади, правоохоронних органів, чи то учасники цих акцій. Всі повинні обов'язково виконувати закони нашої держави", - сказав він.

За словами глави держави, важливо, щоб акції мали мирний характер.

"Будь-яке волевиявлення людей, будь-які акції – це підтверджує, що кожна людина має не лише право, а й можливість висловити свою точку зору. Але дуже важливо, щоб ці акції завжди мали мирний характер", - сказав президент.

"Я переконаний у тому, що будь-який, навіть поганий, мир краще за будь-яку найкращу війну", - заявив Янукович.

Як відомо, в ніч із 29 на 30 листопада силові відомства жорстоко розігнали мирну акцію за євроінтеграційний шлях України на Майдані Незалежності у Києві. Були постраждалі.

За інформацією прес київської міліції, 35 людей затримали за опір працівникам міліції та хуліганські дії, а після складання адмінпротоколів їх відпустили з міліції.

Крім того, 1 грудня біля Адміністрації президента на вулиці Банковій та біля пам’ятника Леніну поруч із Хрещатиком сталися сутички працівників "Беркута" та громадян. Опозиція та очевидці подій переконані, що за ними стоять провокатори.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування